Abrikozenvlaai (Tarte a l'abricot)

Gebak, Bijgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 08-10-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram abrikozenpulp
  • 200 gram abrikozenjam
  • 50 gram amandelsnippers

Bereiden

Voor het bakken kneedt je het deeg nog heel even en verdeel je het in twee delen. Rol het ene deel uit zodat het de vlaaibodem bedekt. Smeer deze in met boter en leg het deeg erin. Leg hierop het mengsel van abrikozenpulp en jam. Als je geen abrikozenpulp voorhanden hebt, kun je gedroogde abrikozen nemen en die in wat water met suiker opkoken, zodat je er een pulp van kunt maken. Rol de rest van het deeg uit en snij er repen van. Bedek de vlaai met repen deeg en sproei er iets water overheen. Strooi hier wat suiker over en amandelsnippers. Bak de vlaai in 30 minuten mooi bruin in een oven van 200 graden C. Oven niet voorverwarmen.

Bronvermelding