Kippensoep met pindakaas en banaan

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 200 gr kipfilet in stukjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 tl sambal oelek
  • 6 el pindakaas
  • 1 pot kippenbouillon
  • 1 bakje tauge
  • 1 el ketjap
  • 1 banaan, in stukjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 4 volkoren pistolets

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en bak de kipfiletblokjes en de sjalotjes 3 minuten lichtbruin. Voeg de sambal en paprika toe en bak nog 2 minuten. Roer de pindakaas erdoor. Voeg de bouillon toe en voeg volgens de aanwijzing op pot water toe. Laat 5 minuten sudderen. Voeg banaan en taugé toe en warm nog 1 minuut door. Strooi de bosui erover. Serveer de soep met de pistoletjes en plakjes komkommer.

Bronvermelding