Menu
Kippensoep met pindakaas en banaan
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 200 gr kipfilet in stukjes
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 tl sambal oelek
- 6 el pindakaas
- 1 pot kippenbouillon
- 1 bakje tauge
- 1 el ketjap
- 1 banaan, in stukjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 komkommer, in plakjes
- 4 volkoren pistolets
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en bak de kipfiletblokjes en de sjalotjes 3 minuten lichtbruin. Voeg de sambal en paprika toe en bak nog 2 minuten. Roer de pindakaas erdoor. Voeg de bouillon toe en voeg volgens de aanwijzing op pot water toe. Laat 5 minuten sudderen. Voeg banaan en taugé toe en warm nog 1 minuut door. Strooi de bosui erover. Serveer de soep met de pistoletjes en plakjes komkommer.