Ceviche van garnalen en zalm

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-06-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 limoenen of citroenen, uitgeperst
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes
  • 1 e.l. tomatenpuree
  • 2 tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 e.l. gehakte koriander
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 125 gram partygarnalen, ontdooid
  • 250 gram zalmfilet, ontdooid, in reepjes
  • 1 avocado, in dunne plakken

Bereiden

Voorbereiden: Meng voor de marinade limoen- of citroensap, bosui, tomatenpuree, tomatenblokjes, de helft van de koriander en groene peper. Schep voor de ceviche de garnalen, zalm en avocado door de marinade en laat dit 1 uur staan. Bereiding: Verdeel de sla over 4 borden. Schep de ceviche erop en strooi de rest van de koriander erover. Lekker met naanbrood of pitabrood.

Bronvermelding