'Gehakt Brood' Lekker in Bladerdeeg. Makkelijk

Hartige taarten, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2009 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • zout en peper
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 kleine appels bv jonagold in stukjes
  • 1 ei losgeklopt

Bereiden

Bladerdeeg ontdooien, de randen iets bevochtigen met wat water en uitrollen tot een lap van ca 15 bij 25 cm. Gehakt mengen met de rest van de ingredienten, een beetje ei achterhouden. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en leg daarop het gehakt mengsel, vorm hier van een rol van ca 20 cm. gebruik wat water om de randen aan elkaar te plakken. Bestrijk met de rest van het ei. Plaats in de oven en bak in de voor verwarmde oven 220 C. in ca. 35-45 min gaar en goud bruin. Met een salade en stokbrood een makkelijk hoofdgerecht.

Materialen

bakplaat bekleed met bakpapier.

Bronvermelding