Herman, vriendschapscake

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 9 minuten,

Laatst aangepast: 12-06-2008 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • Suiker
  • Gist
  • Bloem
  • Melk
  • (Zonnebloem)olie
  • Eieren

Bereiden

Hermam is een vriendschapscake die volgens sommige verhalen uit Zweden komt, maar volgens andere vanuit Amerika, waar de Amish hem voor elkaar maken. Wanneer je even "googled" op herman en vriendschapscake krijg je links te over! Zelf starten: 100 gram suiker 250 ml warm water 1 zakje gist ( 7 gram) 225 bloem Suiker oplossen in 1/2 kopje van het warme water. Strooi gist erbij, laat 10 minuten staan. Roer de rest van het warme water erbij en de bloem. Klop totdat het een glad beslag is. Goed afdekken met plastic folie. Laat rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag. Hoe wil Herman gevoed worden? Je moet Herman goed verzorgen. Zet Herman nooit in de koelkast, maar zorg dat hij warmte krijgt en dek Herman niet af, zodat Herman kan ademen, een theedoek eroverheen leggen mag wel. Herman zal groeien, dus zorg dat je Herman bewaard in een ruime schaal, die niet! van metaal is. Dag 1: Vandaag heb je Herman gekregen of gemaakt en wil Herman wennen aan zijn nieuwe omgeving en een beetje uitrusten voor het groeien. Dag 2 en 3 Roer Herman goed door, gebruik hiervoor een houten lepel, Herman houdt niet van metaal. Dag 4: Herman heeft honger gekregen, geef hem daarom het volgende te eten: 250 ml melk 150 gram bloem 200 gram suiker Dag 5-8 Roer Herman een paar keer per dag goed door, daar houdt Herman van. Dag 9: Herman heeft weer honger en wil het volgende eten: 250 ml melk 150 gram bloem 200 gram suiker Dit is het moment dat Herman zich gaat voortplanten, verdeel Herman over 4 bakjes. 2 Bakje geef je aan een vriend(in) of familielid die je graag het genoegen van Herman gunt, vergeet niet de verzorgingstips mee te leveren! 1 Bakje wordt je volgende Herman (of geef je ook weg) Het laatste bakje gebruik je om door te gaan naar dag 10. Dag 10: Vandaag heeft Herman een enorme honger en daarom verwen je Herman een feestmaal! 150 ml olie 250 gr bloem 3 eieren 200 gr. suiker 2 theelepels bakpoeder 2 theelepels kaneel En naar keuze 1 appel in stukjes 200 gr. noten en/of rozijnen 100 gram gehakte chocola Meng Herman nog eens goed door elkaar. Vet een bakblik in en vul het bakblik met Herman deeg. Verwarm de oven voor op 170C en bak Herman in ongeveer 1 uur en 15 min gaar (afhankelijk van je oven natuurlijk) Niet alleen je gebakken Herman is goed in te vriezen zodat je altijd wat in huis hebt, ook het beslag kun je invriezen om er zo weer mee verder te gaan als je daar zin in hebt (al is dat met het startrecept erbij op zich niet nodig natuurlijk)

Materialen

grote kom houten/plastic lepel theedoek

Bronvermelding