Paella uit Mallorca

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram chorizo
  • 1 el olijfolie
  • 2 fijngehakte uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram rijst
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 zakje safraan
  • 1 rode,gele en groene paprika
  • 2 tomaten
  • 300 gram spercibonen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 100 gram mosselen
  • 150 gram gamba's
  • 2 el peterselie

Bereiden

Verhit de olijfolie ie een pan en bak de kip en chorizo 3 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe bak deze glazig. Voeg de paprikapoeder en safraan toe. Voeg groente en rijst toe en blus alles met de wijn en bouillon. Doe een deksel op de pan en laat alles 20 minuten garen op een laag vuur. Roer de mosselen en garnalen door de paella en warm 1 minuut goed door. Breng de paela op smaak met peper en zout en strooi de peterselie erover.

Bronvermelding