Menu
Aardbeientaartjes met vanillemascarpone
Ingrediënten
- 1 pakje filodeeg ontdooid
- 75 gram gesmolten boter
- 3 el poedersuiker
- 1 scheutje melk
- 250 gram mscarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 500 gram aardbeien
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd danhet filodeeg 32 vierkantjes van ca 10/10 centimeter. Bestrijk een velletje filodeeg met boter en bedek met en ander velletje. Maak zo 8 taartjes van 4 lagjes en bestrooi ze met poedersuiker.
Leg de vierkantjes in de muffinvoerm en bak de taartjes in een paar minuten in de oven goudbruin.(let op , het kan snel verbranden). Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Roer de melk door de mascerpone en meng de vanillesuiker erdoor.
Snijd grote aardbeien doormidden of in partjes. Vul de bakjes met de mascerpone en verdeel de aardbeine erover. Bestrooi ze eventueel met extra poedersuiker. Server direct. Anders wordt mhet filodeeg zacht.
Materialen
muffinvorm ingevet