Menu
Chinese zoetzure kip
Ingrediënten
- 2 stuks paprika
- 2 stuks ui
- 250 gram rijst
- 2 el olie
- 350 gram kipfilet
- 1 blikje ananasstukjes (220 gram ong)
- 2 el ketjap manis
- 5 el ketchup
- 1 el chilisaus
- 1 el azijn
- peper
- zout
- 1 beetje maizena of allesbinder
Bereiden
Haal de kipfilet ui de koelkast en maak er blokjes van. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet ong. 4 minuten. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak deze ong. 3 minuten mee.
Verwarm de ananasblokjes met sap, ketjap, ketchup, chilisaus en azijn met het vlees mee. Laat de saus 3 minuten op zacht vuur sudderen en breng de aus op smaak met zout en peper. Bind de saus met allesbinder of maizena. Verdeel het gerecht over vier borden, serveer er de gekookte rijst bij en garneer het gerecht evt. met cashewnoten.
Materialen
mes, koekenpan, kookpan