Menu
Aardbeientaart
Ingrediënten
- 250 gr. aardbeien, schoon, zonder kroontje
- 3 plakjes bladerdeeg
- 125 gr. kwark of uitgelekte yoghurt
- 1/2 el. citroensap
- 25 gr. basterdsuiker (met vanillearoma)
- 1,25 dl. slagroom
- pure chocoladehagelslag
- 1 handje verse munt, gewassen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225' C. Laat de plakjes bladerdeeg net ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een lap die in de boterkoekvorm past. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een op maat geknipt stuk bakpapier in en doe er de blindbakvulling in. Bak in de oven ong. 10 min. ,haal de vulling en bakpapier eruit , prik evt. opnieuw gaatjes en bak nog 10 min. Laat op een rooster afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de suiker, schep kwark en citroensap er door.
Bestrooi de bodem met hagelslag,verdeel het roommengsel erover en daarna de aardbeien, grote halveren. Bestrooi met de in reepjes geknipte munt.
Niet te lang wachten met opeten!
Materialen
mixer, deegroller, keukenschaar, boterkoekvorm. blindbakvulling ( bijv. bruine bonen)