Broodje kipsalade

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 11-10-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 dl kippenbouillon
  • 250 g kipfilet
  • 250 g verse abrikozen (of uitgelekt uit blik)
  • 2 el mayonaise
  • 4-5 el Griekse yoghurt
  • 15 g verse basilicum, in reepjes
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • zout, peper
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden

Breng in een pan de bouillon met de kipfilet tegen de kook aan en laat de kipfilet in plm 15 min. zachtjes gaar worden. Neem de filets uit de bouillon, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Trek de velletjes van de abrikozen en en snij het vruchtvlees in blokjes. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt door elkaar en schep er de blokjes kip, abrikoos, basilicum en bieslook door. Breng de salade op smaak met peper en zout. Snij de broodjes overlangs open en schep de kipsalade ertussen. Garneer met een flinke toef tuinkers. Verpak elk broodje strak in plasticfolie en vervoer ze gekoeld.

Bronvermelding