Artisjokkensalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 17-06-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik artisjokharten (400 gr)
  • 2 kleine uien
  • 2 vleestomaten
  • 1 stengel bleekselderie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el citroensap
  • 2 tl suiker
  • 1 tl tijm
  • 2 el gesnipperde peterselie
  • 6 el olijfolie
  • 100 gram zwarte olijven

Bereiden

Snijd de artisjokharten in vieren. Maak de groenten schoon; snijd de uien in smalle ringen, de tomaten in partjes en snipper de bleekselderie heel fijn. Wrijf een slaschaal in met het knoflookteentje. Roer het citroensap met de suiker. Voeg de bleekselderie, de tijm, de peterselie en de olie toe en klop tot de dressing goed is gemengd. Schep de artisjokharten, de tomaatpartjes, de uiringen en de olijven door de dressing en laat de smaken 30 min. intrekken.

Bronvermelding