2 Bladerdeeghapjes met Salami en Kaas en met Zachte Geitenkaas en Gedroogde Tomaat

Anders, Hapje, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 23-07-2008 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • bladerdeeg

Bereiden

Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - losgeklopt ei (de hoeveelheid van alle ingredienten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken) Ontdooi het bladerdeeg en snij de plakjes in 4 vierkantjes. 1. Beleg een deel met een 1/4 plakje salami waarin een klein reepje kaas is gerold. Vouw 2 punten naar elkaar toe en plak ze goed vast. Je hebt nu een schuitje (zie foto). 2. Leg een stukje zachte geitenkaas in het midden van het vierkantje. Leg hierop een klein stukje gedroogde tomaat. Vouw de 4 punten naar elkaar toe. Knijp stevig dicht (zie foto) 3. Leg in het midden van een vierkantje een schoongeboende champingnon waarvan het steeltje verwijderd is. Vul dit met blauwe kaas. Vouw het bladerdeeg er helemaal omheen zodat een balletje ontstaat. Leg het pakje met de vouw naar beneden op de bakplaat. Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bestrijk de hapjes met het losgeklopte ei. Bak de hapjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn. Serveertips Zalig bij de borrel, maar ook als voorgerechtje niet te versmaden.

Bronvermelding