Menu
(Kippen) ragout
Ingrediënten
- 200 gram (room)boter
- 200 gram bloem
- 1 gesnipperde ui
- 500 gram kipfilet
- 1,5 liter water
- kippenbouillonblokjes voor 1,5 liter
- groenten (prei, gele paprika etc)
- peterselie
Bereiden
De kipfilet in 1,5 liter water met bouillonblokjes zachtjes gaar koken (ongeveer 15 minuten). In de bouillon af laten koelen, daarna de kip in kleine stukjes verdelen.
Van de boter, gezeefde bloem en 200 ml bouillon een roux maken, door de boter te smelten (niet bruin laten worden) dan bloem toe te voegen tot het helemaal droog is, en dan de bouillon er beetje voor beetje bij.
Dan zoveel zoveel bouillon toevoegen tot de saus op de gewenste dikte is. Groentes (eventueel voorgekookt) en vlees toevoegen en even laten doorkoken.
Materialen
Soeppan en gewone pan