Kerrie-eieren van Nadia

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 2 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-08-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 ui
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 theel. sambal
  • 1/2 theel. gehakte knoflook
  • 2 theel. massala kerrie
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theel. bloem
  • 1 kopje water

Bereiden

Ui, tomaat in stukjes snipperen, samen met de knoflook en sambal in een klein beetje boter fruiten. Massala kerrie erbij fruiten, bloem erover verdelen en langzaam het water toevoegen, al pruttelend tot een gebonden goedje ontstaat (roux). Bouillonblokje erover kruimelen, evt nog wat zout, even doorroeren. Ei in een glas kapotslaan en voorzichtig in de pruttelende saus laten zaken. Per persoon 1 ei. Met een deksel op de pan zachtjes laten garen, naar believen.

Materialen

koekepan

Bronvermelding