Karni Porko Krioyo di Blauwbaai (Varkensvlees van Curacao)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 24-06-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g Hamlappen (in stukjes)
  • 1 rode ui (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (in plakjes)
  • 1 gele paprika
  • 2 kleine groene pimientos (of 1 groene paprika)
  • 3 tomaten (kleingesneden)
  • 3 rietsuikerklontjes
  • 3 tl tomatenpuree
  • peper, zout
  • chilipoeder, komijn
  • worcestershire saus
  • azijn, ketjap manis
  • vleeskruiden
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • maisolie

Bereiden

Hamlappen in blokjes snijden en manineren in limoensap. Ui, knoflook, paprika, pimientos en tomaten kleinsnijden. Olie verhitten in pan en rode ui en knoflook glazig bakken. Vlees toevoegen en bruin bakken. Peper, zout, chilipoeder, vleeskruiden en komijn naar smaak toevoegen. Paprika en pimientosstukjes toevoegen en bakken voor paar minuten. Tomaten toevoegen en 3 theelepels tomatenpuree toevoegen. Suikerklontjes, worcestershiresaus, azijn(scheutje) en ketjap toevoegen en geheel aan de kook brengen. Met deksel op pan laten sudderen tot vlees gaar is. Let op: niet al het vocht laten verdampen. Regelmatig roeren en zonodig water toevoegen. Sudderen tot vlees gaar is en uit elkaar valt en gebonden saus ontstaat. Serveren met rijst, pika en gebakken banaan.

Materialen

Sudderpan

Bronvermelding