'Gehaktbrood' op z'n Indisch. Zo Klaar & Lekker ouderwets en simpel gehaktbrood met hardgekookte eieren

Anders, Hapje, 4 personen, Oosters.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 102 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 1 zakje nasi kruiden geweekt in1/2 dl water
  • 100 gr ontbijtspek in stukjes
  • 2 eieren
  • 3 eetl. ketjap
  • sambal naar smaak
  • 1 ui gesnipperd

Bereiden

Alles door elkaar kneden en in de cakevorm doen. Zet hem minimaal 1 uur in de koelkast.. Oven voor verwarmen 200 C. Bak het gehaktbrood in ca 45 min gaar. Serveer met een frisse salade en lekkere sate saus. ------------------------------------------------------------------------------ Gehaktbrood met hardgekookte eieren. Lekker ouderwets en simpel gehaktbrood. Ingrediënten 750 gr. rundergehakt of half om half 1 ui fijngeraspt. 2 el tomatenpuree. 30 gr. paneermeel zout en peper. 1 losgeklopt ei. bosje peterselie. 3 hardgekookte eieren. Bereidingswijze Meng alle ingredienten voor het gehaktbrood , behalve de hardgekookte eieren , door elkaar. Doe dit met de handen en zorg dat het een zachte samenhangende bal word [het kan ook met de keukenmachine]. Vorm het mengsel tot een dik worstvormig brood en leg het in een ingevet broodblik of ovenschaal. Maak 3 holtes in de bovenkant van het brood en leg hierin de 3 hardgekookte eieren. Doe hier gehakt overheen zodat de eieren niet meer te zien zijn. Bak het brood ongeveer 1 uur in een oven van 190 graden tot het gaar is. Serveertips Serveer er een tomatensaus over. Dien het gehaktbrood warm of koud op. Lekker met brood. Eet smakelijk.

Materialen

cakevorm in gevet.

Bronvermelding