Hartig taartje

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 1 personen, Hollands.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-06-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 plakjes Bladerdeeg voor hartige taart
  • 2 plakjes Katenspek
  • 2 plakjes salami
  • 1 ui
  • 1 trostomaat
  • 1 ei
  • 1 scheutje melk
  • 1 scheutje olijolie
  • Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper

Bereiden

Dit heb ik net gemaakt met wat ik nog in huis had, natuurlijk zijn de vleeswaren, maar ook de groenten te vervangen door iets anders. Prei en champiognons lijken me bijv ook erg lekker! Snijd de ui in grove stukken Snijd de vleeswaren in stukjes Bak dit samen in een droge koekenpan Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote plak, bedek vervolgens de bodem en zijkanten van de ovenschaal en prik wat gaatjes in het deeg. Ei loskloppen met een scheutje melk en italiaanse kruiden naar smaak. Ui/vlees mengsel erdoor roeren en in de ovenschaal gieten. Snijd de tomaat in dikke plakken en leg deze ook in de schaal. Zorg dat er iig 1 tomaat met het snijvlak zichtbaar is, sprenkel hier wat olijfolie overheen. Tot slot versgemalen peper er overheen strooien en in 20-30 minuten gaar bakken in de oven.

Materialen

Koekenpan Ovenschaaltje Oven

Bronvermelding