Menu
Sjalotten-aardappelsalade
Ingrediënten
- aardappels
Bereiden
75 g sjalot
200 g aardappel (niet te bloemige aardappelsoort)
200 g zoete oranjeaardappel (yam aardappel)
30 g gerookt buikspek
10 g bieslook
1 theelepel grove mosterd
1 dl mayonaise
peper en zout
De sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen. De aardappelen schillen, wassen en in blokjes van 1 bij 1 cm snijden. De blokjes beetgaar afkoken in kokend water met voldoende zout en op een vergiet droog laten stomen. De spekjes in hele kleine blokjes snijden en in een beetje olie krokant uitbakken. Met de nog warme aardappelblokjes in een kom vermengen met het vet van de gebakken spekblokjes. De bieslook heel klein snijden of knippen en door de mayonaise roeren, vervolgens de sjalot toevoegen en de mosterd. Het geheel door de warme aardappelblokjes roeren, op smaak brengen met zout en peper en in de koelkast laten afkoelen.
Te gebruiken bij:
Op een toastje of bij koude saladeschotels, als voorgerecht met een stukje gegrilde vis (bij vissoorten die niet te sterk van smaak zijn, zoals scholfilet, tong(schar)filet of zeewolf).