De échte Tiramisu

Anders, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-12-2004 | 38 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks verse eieren
  • 6 eetlepels suiker
  • 500 gram Mascarponekaas
  • 2 pakken lange vingers
  • 4 borrelglasjes Amaretto
  • 2 grote koppen sterke koffie
  • 1 snufje zout
  • cacao

Bereiden

Zet 2 grote koppen sterke koffie en giet daarna 3 borrelglaasjes likeur (dus niet alles!) erdoor heen. Giet de koffie in een kom en laat deze dan afkoelen. De 4 stuks eieren scheiden van dooier en eiwit. Het eiwit moet echt zuiver zijn. Klop met de mixer de 4 eidooiers en maak het samen met de suiker, 1 borrelglaasje likeur en al het Mascarpone tot een romig geheel. Iets meer dan de helft van het eiwit en een snufje zout met de hand stijf opkloppen en spatel dit geheel door het Mascarponemengsel. Pak een schaal en bedek de bodem met wat mengsel. Strooi hierover wat cacao poeder. De lange vingers even door de koffie/likeur halen (niet te lang, net even kopje onder) en bedek hiermee het mengsel. Leg hierover weer een laagje mengsel met cacao poeder enz. enz. laag om laag zodat 3 lagen lange vingers ontstaan. Laatste laag is altijd de Mascarpone laag. Zet de schaal in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur staan. Strooi voor het serveren het geheel ruim met cacao.

Materialen

kom, garder, borrelglaasje, koffiezetapparaat, eierscheider, keukenmixer, spatel, ovenschaal of andere platte schaal,

Bronvermelding