Coq au vin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 14-10-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks kuikenbouten
  • 1 stok prei
  • 2 grote uien
  • 1 stuk winterwortel
  • 4 tenen knoflook
  • 150 gram spekjes
  • 1 fles rode wijn
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden
  • zout
  • peper
  • 1 groene paprika
  • 200 gram champignons
  • bloem
  • water
  • olijfolie

Bereiden

Fruit de gesneden ui, prei en wortel kort in de hete olijfolie, voeg de knoflook en de kippenbouten (in tweeen gehakt) toe. Laat de kip licht bruin kleuren en voeg beetje bij beetje de wijn toe (niet in een keer omdat de temperatuur in de pan dan te snel daalt). Breng op smaak met de kruiden en peper en zout. Laat het geheel nu een half uur sudderen. Voeg de gesneden paprika en champignons toe. Maak een lopend meeltje door bloem in wat water te laten oplossen en giet dit beetje bij beetje en goed roerend door de wijnsaus tot de saus voldoende is gebonden. Geef er rijst en een lekkere salade bij.

Materialen

grote braadpan

Bronvermelding