Menu
'Drumsticks....Surinaams recept ' Romig én Pikant...Waanzinnig lekker (Té lekker)
Ingrediënten
- 200ml romige cocosmelk ( b.v Conimex )
- 5 el olijfolie
- 500 g ( kleine ) drumsticks
- 200 g peultjes
- 2 sjalotjes, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 tl sambal
- 2 tl masala ( Hindoestaanse kerrie )
- scheutje ketjap
- 1 bakje Tikka masala ( b.v Conimex )
Bereiden
Verhit olie in een ruime pan of wok.
Fruit de sjalotjes, knoflook en bak de drumsticks rondom aan.
Naar smaak masala, scheutje ketjap, peper & zout en sambal.
Voeg bakje tikka masala toe en de cocosmelk. Schep geheel goed om.
Vervolgens 20 min. met deksel schuin op de pan,
op laag vuur laten stoven.
Voeg de laatste 5 min. peultjes toe.
SERVEER-TIP :
Serveren met o.a. witte rijst, gebakken aardappeltjes, pasta.
Garneer met tomaat, bieslook en sla en eventueel geschaafde amandelen toevoegen.
VARIATIE-TIP :
Varieer de drumsticks met kippenpoten.
Voeg pijnboompitten naar smaak toe.
Vervang de peultjes door sperziebonen,
( ca 6 min, beetgaar gekookt, koud water afgespoeld ).
Verdubbel eenvoudig de hoeveelheden voor meer eters!!
Eet smakelijk !!
Materialen
wok