Tortilla's

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Wachten: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-12-2004 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g snelkookrijst
  • 400 g rundergehakt
  • 1 zakje Fajita Seasoningmix (Santa Maria Tex Mex)
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 125 ml zure room
  • 2,5 el groene pesto
  • 8 warp tortilla's (klein)
  • 8 el salsasaus
  • 150 g geraspte belegen kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Bak in een droge koekenpan het gehakt in 3 minuten rul. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg de bosui met de Fajita Seasoningmix (+hoeveelheid water volgens gebruiksaanwijzing) toe. Bak het mengsel ca. 7 minuten al omscheppend op een matig vuur. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de tomaat en rijst bij het gehaktmengsel. Roer een gladde saus van zure room en pesto. Bestrijk de tortilla's met dit mengsel en verdeel het rijst-gehaktmengsel over de tortilla's. Schep op iedere tortilla 1 el salsasaus en strooi de kaas erover. Rol de tortilla's op en steek ze vast met een satéprikker. Bak de tortilla's ca. 10 minuten op het rooster middenin de oven.

Bronvermelding