Bobotie

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 05-07-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 4 gedroogde perzikken
  • 100 gr rozijnen
  • 1 snee witbrood
  • 65 ml melk
  • 2 el boter of olie
  • 3 grote uien
  • 2 el kerrie poeder (madras)
  • 1 el bruine suiker
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 65 ml citroensap
  • 3 eieren
  • 50 gr amandelen
  • 4 laurierbladeren

Bereiden

Week het gedroogde fruit 30 min. in lauw water, laat uilekken en snij het fijn. Week het brood in de melk. Verhit de boter of de olie in een grote koekenpan, en bak het gehakt rul. Doe over in een grote kom. Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de gesneden uien in de pan evt. extra olie of boter, en fruit ze tot ze zacht zijn (niet bruin). Voeg kerriepoeder, suiker, zout en peper toe en roer 1 min. Voeg dan het citroensap toe en roer de aanbaksels los. Giet dit mengsel over het vlees. Voeg het geweekte brood toe, 1 ei, perziken, rozijnen enamandelen. Kneed met uw handen tot alles goed is vermengd. Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal, en strijk de bovenkant glad. Stop de laurirblaadjes net onder het oppervlak. Kluts de overige 2 eieren met de extra melk en en wat peper en zout en giet dit over de bobotie. Zet 45 min in de oven tot het gaar is en de bovenkant bruin en goed gestold. Direct uit de oven serveren met gekookte rijst.

Materialen

Lage ovenschaal (lasange schaal) Grote koekenpan.R

Bronvermelding