Menu
Kerrie boontjes (tip)
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 1 daun salam
- 2 tomaten
- 2 djeruk purut
- 2 rode lomboks
- 1 stengel sereh
- 1 kleine ui
- 1 el kerrie djawa
- 3 teentjes knoflook
- stukje trassi
- half kopje bouillon
- santen
Bereiden
Sperziebonen halveren en blancheren. De tomaten in 8 partjes snijden.
De ui, knoflook en lomboks snipperen. In de vijzel: ui, knoflook, suiker, trassi en de lomboks vijzelen. De kerriepoeder toevoegen en er doorheen roeren. In de wok: 4 eetlepels olie verhitten, en hierin de bumbu fruiten samen met de sereh, salamblad en de djeruk-purut. De tomaten en de boontjes toevoegen. Vervolgens de bouillon en aan de kook brengen. Tenslotte als laatste de santen toevoegen (dikke santen, aangemaakt met gekookt water).