Kerrie boontjes (tip)

Roerbakken, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 daun salam
  • 2 tomaten
  • 2 djeruk purut
  • 2 rode lomboks
  • 1 stengel sereh
  • 1 kleine ui
  • 1 el kerrie djawa
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje trassi
  • half kopje bouillon
  • santen

Bereiden

Sperziebonen halveren en blancheren. De tomaten in 8 partjes snijden. De ui, knoflook en lomboks snipperen. In de vijzel: ui, knoflook, suiker, trassi en de lomboks vijzelen. De kerriepoeder toevoegen en er doorheen roeren. In de wok: 4 eetlepels olie verhitten, en hierin de bumbu fruiten samen met de sereh, salamblad en de djeruk-purut. De tomaten en de boontjes toevoegen. Vervolgens de bouillon en aan de kook brengen. Tenslotte als laatste de santen toevoegen (dikke santen, aangemaakt met gekookt water).

Bronvermelding