Menu
BBQ 6 Lekkere Slanke Sauzen
Ingrediënten
- VOOR DE KNOFLOOKSAUS.
- 2 dl magere yoghurt
- 1/2 flinke thl dijon mosterd
- 1 thl citroensap
- cayennepeper naar smaak
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 eetl. peterselie fijn gesneden
- zout naar smaak
- Goed roeren zet 6 uur in de koelkast
- PER EETL. 6 CAL.
- TZATZIKISAUS
- 2 dl magere yoghurt
- 1 zakje tzatzikisaus ( duyvis)
- 1/4 komkommer geraspt en goed uit gelekt
- paar druppels zoetstof
- PER EETL. 8 CAL.
- ROQUEFORTSAUS
- 2 dl magere yoghurt
- 30 gr blauwe kaas
- 1/2 komkommer geperst en goed uitgelekt
- PER EETL. 13 CAL.
- WHISKYSAUS
- 2 dl magere yoghurt
- 2 eetl. tomatenketchup
- 1/2 thl paprikapoeder
- 4 druppels worchestershiresaus
- PER EETL.8 CAL.
- VINAIGRETTESAUS
- 1 eetl. peterselie fijn gehakt
- 4 eetl. azijn
- 1/2 eetl. mosterd
- zout en peper
- evt. wat zoetstof
- PER EETL. 5 CAL.
- VARIATIE VAN VORIGE SAUS
- in plaats van peterselie enz.
- 1 hard gekookt ei gehakt
- fijn gehakte augurk
- bieslook fijn
- selderie blad fijn gehakt
- mierikswortel
- PER EETL. 5 CAL.
- KWARKSAUS
- kl. stukje prei fijn
- 2 dl magere kwark
- 4 eetl. azijn
- 1 eetl. olie
- 1 eetl. tomatenketchup
- zout en peper
- PER EETL. 20 CAL.
Bereiden
Al deze sauzen kunnen zowel bij BBQ, als bij gourmet gebruikt worden