BBQ 6 Lekkere Slanke Sauzen

Anders, Bijgerecht, 1 personen, Anders.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • VOOR DE KNOFLOOKSAUS.
  • 2 dl magere yoghurt
  • 1/2 flinke thl dijon mosterd
  • 1 thl citroensap
  • cayennepeper naar smaak
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetl. peterselie fijn gesneden
  • zout naar smaak
  • Goed roeren zet 6 uur in de koelkast
  • PER EETL. 6 CAL.
  • TZATZIKISAUS
  • 2 dl magere yoghurt
  • 1 zakje tzatzikisaus ( duyvis)
  • 1/4 komkommer geraspt en goed uit gelekt
  • paar druppels zoetstof
  • PER EETL. 8 CAL.
  • ROQUEFORTSAUS
  • 2 dl magere yoghurt
  • 30 gr blauwe kaas
  • 1/2 komkommer geperst en goed uitgelekt
  • PER EETL. 13 CAL.
  • WHISKYSAUS
  • 2 dl magere yoghurt
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 1/2 thl paprikapoeder
  • 4 druppels worchestershiresaus
  • PER EETL.8 CAL.
  • VINAIGRETTESAUS
  • 1 eetl. peterselie fijn gehakt
  • 4 eetl. azijn
  • 1/2 eetl. mosterd
  • zout en peper
  • evt. wat zoetstof
  • PER EETL. 5 CAL.
  • VARIATIE VAN VORIGE SAUS
  • in plaats van peterselie enz.
  • 1 hard gekookt ei gehakt
  • fijn gehakte augurk
  • bieslook fijn
  • selderie blad fijn gehakt
  • mierikswortel
  • PER EETL. 5 CAL.
  • KWARKSAUS
  • kl. stukje prei fijn
  • 2 dl magere kwark
  • 4 eetl. azijn
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • zout en peper
  • PER EETL. 20 CAL.

Bereiden

Al deze sauzen kunnen zowel bij BBQ, als bij gourmet gebruikt worden

Bronvermelding