Cannuoli Ricotta en sukade fruit

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-04-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram Bladerdeeg (lange smalle banen)
  • 8 eetlepels Ricotta
  • 1 eetlepel Honing
  • Sukade fruit (op gevoel)
  • Poedersuiker

Bereiden

Laat de Ricoota uitlekken (niet te lang, mag wat 'vocht' achterblijven) Doe er op gevoel Sukade fruit en 1 eetlepel honing door de ricotto, goed roeren en laten 'opstijven' in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij het bladerdeeg in 6 gelijke lange, maar vooral smalle slierten (van twee cm ongeveer). Smeer de buis licht in met olijfolie en rol de slierten om de buis. Neem niet te veel maar ook niet te weinig overlap. Wanneer de oven warm genoeg is, de buis op de bakplaat met bakpapier leggen. Er staat geen tijd voor wanneer de Cannuoli's klaar zijn, gewoon mooi lichtbruin laten worden, dus... GOED OP BLIJVEN LETTEN ;-) Wanneer de slierten klaar zijn, de Ricottavulling uit de koelkast halen en even laten rusten. Vul de spuitzak met de Ricottavulling en vul de Cannuoli's met de vulling. Leg 1 Cannuoli, 1 bolletje vanilleijs (of naar smaak) op een bordje. Strooi op de Cannuoli nog een beetje poedersuiker. Lekker met een doppio (dubbele espresso ;-)

Materialen

Buis van min. 3 cm doorsnede Spuitzak Bakpapier

Bronvermelding