Menu
Indische sperziebonen met gehakt
Ingrediënten
- 150 gram Sperzieboontjes
- 250 gram Gehakt half om half
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje trassi
- 1 theel Laos
- 1 Bouillonblokje
- 1 flinke scheut Ketjap Manis
- 1 spaanse peper of sambal
Bereiden
Kook de pandanrijst volgens de beschijving.
Kook de sperzieboontjes 10 minuten.
Bak ondertussen in wokolie het gehakt rul.
In een andere wok of pan uien en knoflook fruiten. Eventueel de spaanse peper (fijngesneden) of de sambal. Dit is niet perse nodig als u niet van pittig houdt.
Doe de laos, trassie en een verkruimeld bouillonblokje en de ketjap bij de uien en knoflook.
Doe er dan de sperzieboontjes en het gehakt bij.
Dit is een eenvoudig recept.
Ook kinderen vinden dit vaak erg lekker.