Penne con salsa pomodoro fresco (echt zomers en lekker snel)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • tomaten

Bereiden

400gr rijpe tomaten 1 knoflookteen zeer fijn gehakt 4 eetl. olijfolie extra virgin het sap van 1 citroen zout en versgemalen peper 100gr mozzarella in blokjes gesneden 6 basilicumblaadjes in reepjes gescheurd 400 a 450gr penne rigate witte of gekleurde Pel de tomaten en snijd van het vruchtvlees niet te kleine stukken Laat de stukken even uitlekken en doe ze in een serveerschaal Voeg de knoflook , 3 eetlepels van de olie,en citroensap toe en breng op smaak met zout en peper Kook de penne in gezouten water Laten uitlekken , met de resterende olie vermengen en laten afkoelen Penne bij de salade in de schaal doen en goed omscheppen Met de blokjes mozzarella en reepjes basilicum bestrooien en koel serveren VARIATIES voeg 100g ontpitte olijven toe voeg 1 eetlepel kappertjes toe strooi er een zeer fijn gehakt pepertje over schep 2 gehakte lente-uitjes door de tomaten

Bronvermelding