Menu
Penne con salsa pomodoro fresco (echt zomers en lekker snel)
Ingrediënten
- tomaten
Bereiden
400gr rijpe tomaten
1 knoflookteen zeer fijn gehakt
4 eetl. olijfolie extra virgin
het sap van 1 citroen
zout en versgemalen peper
100gr mozzarella in blokjes gesneden
6 basilicumblaadjes in reepjes gescheurd
400 a 450gr penne rigate witte of gekleurde
Pel de tomaten en snijd van het vruchtvlees niet te kleine stukken
Laat de stukken even uitlekken en doe ze in een serveerschaal
Voeg de knoflook , 3 eetlepels van de olie,en citroensap toe en breng op smaak met zout en peper
Kook de penne in gezouten water
Laten uitlekken , met de resterende olie vermengen en laten afkoelen
Penne bij de salade in de schaal doen en goed omscheppen
Met de blokjes mozzarella en reepjes basilicum bestrooien en koel serveren
VARIATIES
voeg 100g ontpitte olijven toe
voeg 1 eetlepel kappertjes toe
strooi er een zeer fijn gehakt pepertje over
schep 2 gehakte lente-uitjes door de tomaten