Broodje hete kip (Surinaams)

Anders, Lunch, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 22-08-2008 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 Kipflets
  • 3 rode spaanse pepers of 2 madam Jeanette pepers
  • 2 uien
  • 1 scheutje Ketjap
  • 1 Bouillonblokje
  • 6 tenen knoflook
  • 1 beetje Kentjur (indien je dit krijgen kan)
  • 1 afgestr eetl lichtbruine basterdsuiker

Bereiden

Kook de kipfilets in water en zout gaar. Laat dit afkoelen en snij in kleine blokjes/stukjes. Snipper de uien en snij de pepers in ringen. Fruit dit in wat olie en doe er de uitgeperste knoflook bij. Doe er dan de basterdsuiker bij en een scheut ketjap tot het een papje is. Niet te nat. Verkruimel het bouillonblokje en doe dit er ook bij, evenals de Kentjur als u dat heeft (is een surinaams kruid en moeilijk te krijgen). Doe er dan de kip bij en laat nog een minuutje of 10 smoren. Lekker op een afbakbroodje. Garneer met wat plakjes komkommer of selderij. Dit gerecht kan ook goed met rijst gegeten worden, maar pas op, tis erg lekker.

Bronvermelding