Pastasalade

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 08-10-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 gehalveerde olijven
  • 2 gekookte eieren
  • 300gr spiraaltjes pasta
  • 5 zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 walnoten in stukjes
  • 1 zak ijsbergsla of krulsla
  • 1 gesnipperd uitje

Bereiden

Hoeveelheden naar eigen inzicht! Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water, laten uitlekken. Kook de eitjes en laat ze schrikken. Pel ze en snijd in blokjes. Wel de zongedroogde tomaatjes in lauw water en snijd in reepjes. Halveer de olijven. Rasp de Parmezaanse kaas of gebruik een zakje kant en klaar. Kraak de noten en breek in vier stukjes. Voeg alle ingredienten samen, ook de sla uit zak, en strooi peper naar smaak. Tot slot de dressing bereiden volgens de gebruiksaanwijzing en toevoegen of los serveren. Eventueel aan te vullen met stukjes tonijn of kant en klare hamreepjes. Lekker met Unox soep in zak en/ of Koopmans Panino.

Materialen

Grote kom voor de salade. Kommetje om de tomaatjes even in te laten wellen. Notenkraker voor de walnoten. Vergiet om de pasta in af te gieten en te spoelen. Pannetje om de eieren in te koken. Rasp om de kaas te raspen. Pan om de pasta in te koken. Mesje + snijplank om de tomaatjes, olijven en eieren te snijden. Kommetje om de dressing in te bereiden.

Bronvermelding