Menu
02.4-Zalm met courgette en champignons (natriumarm)
Ingrediënten
- 350 gram aardappelkrieltjes
- ** ** ** ** **
- 200 gram zalmfilet
- ** ** ** ** **
- 1 kleine courgette
- 125 gram gesneden champignons
- 2 teentjes knoflook
- ** ** ** ** **
- 4 eetlepels olie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 eetlepels natriumarme ketjap
- natriumarme viskruiden
- Italiaanse keukenkruiden
- peper
Bereiden
-Verwarm de oven voor op 200 ºC.
-Snij de courgette in plakjes.
-Kruid de zalm met viskruiden en peper en leg deze in de ingevette ovenschaal.
-Bedek de zalm met de courgette en de champignons.
-Pers de knoflook uit in een kom. Meng hierbij 4 eetlepels olie en 4 eetlepels ketjap en giet het over de vis.
-Zet de schaal in het midden van de oven en bak de vis in ca. 20 minuten gaar.
-Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de aardappelkrieltjes, gekruid met Italiaanse kruiden en peper, in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
--Eet smakelijk.
Materialen
Ingevette ovenschaal