02.4-Zalm met courgette en champignons (natriumarm)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 09-04-2015 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram aardappelkrieltjes
  • ** ** ** ** **
  • 200 gram zalmfilet
  • ** ** ** ** **
  • 1 kleine courgette
  • 125 gram gesneden champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • ** ** ** ** **
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 eetlepels natriumarme ketjap
  • natriumarme viskruiden
  • Italiaanse keukenkruiden
  • peper

Bereiden

-Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Snij de courgette in plakjes. -Kruid de zalm met viskruiden en peper en leg deze in de ingevette ovenschaal. -Bedek de zalm met de courgette en de champignons. -Pers de knoflook uit in een kom. Meng hierbij 4 eetlepels olie en 4 eetlepels ketjap en giet het over de vis. -Zet de schaal in het midden van de oven en bak de vis in ca. 20 minuten gaar. -Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de aardappelkrieltjes, gekruid met Italiaanse kruiden en peper, in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. --Eet smakelijk.

Materialen

Ingevette ovenschaal

Bronvermelding