Jordanese winterkost: kapucijners met spek en uien

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-07-2008 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 literblikken kapucijners
  • 2 flinke uien, gesnipperd
  • 250 gram magere spekblokjes
  • Amsterdamse uien
  • augurken
  • piccalilly
  • (pepermolen met) peper
  • mosterd
  • olie of boter

Bereiden

Verwarm de kapucijners met het vocht op een laag vuur. Fruit de uien in een beetje olie of boter lichtbruin. Doe de gebakken uien in een schaaltje en houd ze warm. Bak in dezelfde pan de spekjes krokant. Doe deze ook op een schaaltje en houd ze ook warm. Giet het vocht van de kapucijners af en schep ze door het spekvet. Schep de kapucijners in diepe borden. Serveer de de augurken, Amsterdamse uien, Piccalilly, peper(molen), mosterd, het schaaltje met spekblokjes en het schaaltje met gebakken uien er apart bij.

Materialen

grote pan, braadpannetje

Bronvermelding