Tortilla's met kip of ham en kruidencreme

Anders, Bijgerecht, 12 personen, Anders.

Laatst aangepast: 08-10-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bakje Slankie tuinkruidencreme
  • 1 bakje Slankie pepercreme
  • 1 pak grote tortilla's
  • 1 krop gewone sla
  • 2 ons slagersachterham
  • 2 ons kipfilet met tuinkruiden

Bereiden

Haal de bladeren van de sla (heel laten) en was ze. Laat ze uitlekken in een vergiet. Besmeer 2 torilla's met pepercreme en 2 torilla's met tuinkruidencreme (lekker dik). Beleg ze met de bladen sla, slechts 1 laagje, anders wordt het te dik om te rollen. Dus laat de bladen elkaar liever niet overlappen. Vervolgens de tortilla's met pepercreme met de ham beleggen (weer 1 laag dik). En de tortilla's met kruidencreme beleggen met de kipfilet. Rol ze daarna stevig op door ze telkens aan te drukken. Een laatste uitstekend randje eventueel afsnijden. Tot slot in kleine stukjes snijden en als borrelhapje of bijgerecht serveren. I.p.v. ham en kipfilet kun je ook zalm gebruiken.

Materialen

Grote snijplank om de tortilla's op te rollen. Mes om de creme uit te smeren. Vergiet om de sla uit te laten lekken.

Bronvermelding