Gehakt (pittig gekruid) in bladerdeeg

Anders, Hapje, 20 personen, Oosters.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2008 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 plakjes Bladerdeeg
  • 250 gram gehakt
  • 1 zakje thaise roerbakmix (AH)
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook of knoflookkruiden
  • 1 theel Laos
  • 1 beetje chilipoeder (naar smaak)
  • 1 paar druppeltjes tabasco
  • 1 lepel sambal oelek (naar smaak)
  • 1 ei

Bereiden

Bak het gehakt rul in weinig olie, doe er de knoflook en de groente bij, de fijngesneden rode pepers en de kruiden. Met de kruiden kunt u varieren, net wat uw smaak is. Eventueel een bouillonblokje erbij of wat zout en peper. De groente kan ook weggelaten worden, zodat je alleen gehakt met rode peper en kruiden als vulling hebt. Alles kan en mag. Doe het gehaktmengsel even in een vergiet om uit te lekken. Leg de plakjes bladerdeeg op een werkblad wat bestrooid is met wat bloem. Halveer de plakjes bladerdeed, zodat je twee kleine driehoekjes krijgt. (Dit hoeft niet, je kan ook grotere hapjes maken (net wat u wilt). Leg een schepje gehaktmengsel in het midden van het plakje bladerdeeg (niet te veel, anders krijg je het plakje niet meer mooi gesloten). Wrijf de randjes in met wat water en druk de randjes op elkaar en maak er met een vork mooi keepjes in. Het worden dus kleine driehoekige hapjes. Bestrijk de bovenkant van het hapje met wat gekluts ei. Bekleed een ovenschaal met wat bakpapier en leg er de hapjes op. Bak ze mooi goudbruin in 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Tip: Serveer er wat chilisaus bij om in te dippen. Ook koud is dit een heel lekker hapje. Dit is een hapje waar je eindeloos mee kunt varieren. Heb je wat kippevlees over, dan maak je daar de vulling mee. Ook lekker is om de plakjes te vullen met wat geitenkaas en dit te serveren bij een salade. Of met appel en kaneel en suiker.

Bronvermelding