Chinese kool met kerrie

Roerbakken, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-08-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 2 kneepjes blue band vloeibaar
  • 1 volle eetl kerriepoeder (hot)
  • 1 paar takjes koriander of platte peterselie
  • 1 eetl geraspte kokos (of seroendeng)

Bereiden

Snijd de kool in repen. Verhit de margarine in een hapjespan of wok en fruit hierin de kerrie al roerend 30 seconden. Voeg de repen kool toe en bak ze al omscheppend beetgaar in 4 a 5 minuten. Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en hak ze grof. Rooster de kokos 20 a 30 seconden in een droge koekenpan (of gebruik kant en klare seroendeng (bakken dan niet nodig). Bestrooi de kerriekool voor het serveren met de verse kruiden en de kokos. Lekker met rijst en een pittig vleesgerecht.

Bronvermelding