Gebakken kippenlevertjes in heerlijke saus

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 2 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 6 pers kippelevertjes
  • 1 rode parika
  • 1 bakje champignons
  • 1 eetl pindakaas
  • 1 scheutje olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 flinke scheut ketjap
  • 2 theel sambal
  • 1 beetje zout

Bereiden

Dit gerecht kan ook met kipfilet of blokjes varkensvlees gemaakt worden als je niet van kippenlevertjes houdt. Toch is het het proberen waard, want de kippelnevertjes zijn op deze manier niet te versmaden. Mijn moeder maakte het vroeger vaak en wij aten onze vingers erbij op. -Braad de ui in olie. Haal de ui eruit en doe de kippenlevertjes in de overgebleven olie. Doe de uitgeperste of gehakte knoflook erbij en wat zout. Als dit lekker gebakken is, haal je het ook uit de pan en bewaar het bij de uien. -Roer de pindakaas door de olie en laat m even smelten en branden (hier moet je wel bijblijven, de pindakaas moet donkerbruin worden maar niet echt aanbranden, doe er dan de ketjap bij, de sambal (blijven roeren), scheutje water erbij en weer blijven roeren tot het een dikke saus is. Braad de champignons en de paprika apart. -Doe vervolgens alles bij elkaar, nog even laten sudderen met een deksel op de pan. Heerlijk voor op een boterham, maar ook heerlijk bij witte rijst.

Bronvermelding