'A La Bama Prutje' van Ger

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 55 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr Rundvlees in dobbelsteentjes
  • 1 ui gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 bakje champignons in vieren
  • 1 prei in ringen
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • sambal
  • suiker
  • ketjap manis
  • braad boter
  • zout en peper

Bereiden

Bestrooi vlees met peper en zout, schroei het in gedeelte in de braadpan in wat br. boter dicht, knoflook erbij en zoveel kokend water dat het vlees net onder staat.Op laag vuur gaar stoven (1 a 2 uur). Als het vlees gaar is de groenten erbij en een flinke scheut ketjap.Op smaak brengen met sambal, suiker, zout en peper.Nog 10 min laten pruttelen. Lekker met ciabatta of stokbrood met room boter, of rijst.

Bronvermelding