Aardappel-broccolipuree

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-08-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli in roosjes
  • 400 gram aardappelen
  • 1 stuks eieren
  • 0.5 dl slagroom
  • 50 gram spekreepjes
  • 1 tl basilicum, gedroogd
  • 1 mp zout
  • 1 mp peper
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 stuks rundervinken of tartaartjes

Bereiden

Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze gaar. Bak de spekjes uit. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in kokend water en pureer ze samen met de aardappelen. Klop het ei los en roer dit samen met de slagroom, spekjes, basilicum, peper en nootmuskaat door de puree. Lekker met rundervinken of een tartaartje.

Bronvermelding