Aardappel-tonijnsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-08-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuks augurkjes
  • 1 stuks komkommer
  • 3 el olijfolie
  • 1 mp peper en zout
  • 1 stuks stokbrood
  • 1 el augurkenvocht
  • 370 gram tonijn met groenten, blikje
  • 2 stuks appels
  • 1 kilo aardappelsalade, kant en klaar

Bereiden

De helft van de augurkjes in kleine stukjes snijden. De rest van de augurkjes in plakjes of waaiers snijden en bewaren voor garnering. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. In een kommetje tot een sausje kloppen: olie, augurkenvocht, zout en peper. Dressing door de komkommer scheppen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In een zeef tonijn met groenten uit laten lekken. Tonijn in stukjes verdelen en de groenten uit het blik fijnsnijden. Appels schillen en in kleine stukjes snijden. Aardappelsalade in een kom doen en mengen met stukjes augurk, stukjes appel, tonijn en groenten. Minstens 1 uur afgedekt in de koelkast zetten. Met een ijsbolletjeslepel op elk van de 4 borden 3 bolletjes salade scheppen. De rest van de salade gladstrijken in de kom. Komkommer als rand of bloem om de saladebolletjes rangschikken. Bolletjes garneren met augurkwaaiers. Lekker met stokbrood.

Bronvermelding