Aardappel-zalmsalade

Salades, Hapje, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-08-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen
  • 1 stuks uien, rood
  • 15 sprietjes bieslook
  • 3 takjes dille, vers
  • 5 stuks augurken
  • 3 el halvanaise
  • 3 el zure room
  • 150 gram zalm, gerookte
  • 1 mp zout en peper
  • 10 druppels citroensap, flesje
  • 100 gram frisée-sla, gemengd

Bereiden

Borstel de aardappelen schoon en snijd ze in parten. Kook de aardappelen in ca 15 minuten gaar, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui zeer fijn. Was en hak de kruiden fijn en snijd de augurken in blokjes. Roer de halvanaise door de zure room en meng deze saus met de aardappelen, ui, kruiden en augurk. Snijd de zalm in stukken en schep de door de aardappelsalade. Breng de salade op smaak met zout, peper en wat citroensap. Maak een bedje van veldsla en rode sla en vereel de aardappel-zalmsalade erover.

Bronvermelding