Menu
Aardappelgratin met kaas
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen, vastkoken
- 1 mp peper en zout
- 1 mp nootmuskaat
- 150 gram gruyère, geraspt
- 0,8 liter groentenbouillon, tablet
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze met de keukenmachine in dunne plakjes (stand 2-3). Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes dakpansgewijs in laagjes in een ingevette, lage ovenschaal van ca 1,5 liter inhoud. Strooi tussen elke laag wat zout, peper, nootmuskaat en geraspte kaas. Bestrooi de laatste laag aardappelen ook met kaas. Schenk de bouillon voorzichtig langs de zijkant in de schaal (de bouillon moet bijna tot de bovenste laag aardappelen komen). Verdeel de boter in klontjes over de aardappelen en bak de gratin 1 tot 1 1/4 uur in het midden van de oven tot de aardappelen gaar zijn.
Materialen
Ovenvaste schaal