Menu
Gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
- 400 gram rundertartaar
- 30 gram kruim van oud brood
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 2 el bieslook, fijngehakt
- 1 ei
- 2 el worcestershiresaus
- 2 el olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 2 uien, gesnipperd
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 tl suiker
- 4 el rode wijn
- 1 el paprikapoeder
- 3 takjes rozemarijn
- 250 gram spagetti
- 600 gram broccoliroosjes
Bereiden
Meng de tartaar met broodkruim, peterselie, bieslook, ei, 1 el worcestershiresaus, 1 tl zout en peper naar smaak. Vorm er balletjes van. Verhit 1 el olijfolie en bak ze bruin en gaar. Verhit in een andere pan de rest van de olie en fruit de ui 2 minuten. Voeg de tomaten en het sap toe. Roer er de suiker, wijn, worcestershiresaus, paprikapoeder door. Leg de takjes rozemarijn erin en laat 20 minuten op laag vuur onafgedekt sudderen. Kook intussen de broccoli en spagetti. Haal de takjes rozemarijn uit de saus en warm de gehaktballetjes een minuutje mee. Serveer met pasta en broccoli.