Chiliscampi's met avocadogazpacho

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 03-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • Marinade
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 1/2 tl. rasp van citroen en limoen
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 1/2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. mais of zonnebloemolie
  • 8-12 stuks scampi's (afhankelijk van de grootte)
  • Gazpacho
  • 1 rijpe avocado
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 tomaat, in blokjes (zonder vruchtvlees)
  • 1/2 groene paprika in blokjes
  • 10 gr. fijngesneden korianderblad
  • 1 dl. (drink)yoghurt (naturel)
  • 1 eetl. citroensap

Bereiden

Meg 1 eetl. citroensap, 1 eetl. limoensap, citrusrasp, rode peper, knoflook, bruine basterdsuiker, snufje zout en 1 eetl. maisolie tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en marineer ze ca. 3 uur. Halveer de avocado, verwijder de pit (maar bewaar deze). Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer dit met een vork. Voeg 1 eetl. citroensap toe. Meng het vruchtlvees met het sjalotje, tomaat, paprika, korianderblad. Verdun de puree met yoghurt tot een vloeibaar mengsel en breng op smaak met zout en peper. Leg de avocado pit in de koude soep (tegen het verkleuren) en zet ze afgedekt, tot gebruik in de koelkast. Verhit een (gril)pan voor. Haal de scampi's uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Rijg ze eventueel op saté prikkers en gril ze aan elke kant tot ze gaar zijn. Verdeel de soep over 4 kopjes of glazen en leg op elk een spies.

Bronvermelding