'Curry Kip' (Mughlaio, Milde, Zachte, Romige en Lekkerste Curry. van Nigella

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Thais.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2009 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1500 gr ontvelde (liefst ontbeende) kippedijnen.
  • 2 uien gesnipperd
  • 5 kardamonpeulen geplet
  • 2 larierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje in stukken
  • 21/2 cm gember
  • 4 thl knoflook
  • 1/2 thl chilipoeder
  • 4 eetl. gemalen amandelen
  • 125 ml water
  • 250 ml volle yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 250 ml kippe ......nbouillon
  • 1 eetl. suiker
  • 1 thl zout
  • 1 thl garam masala
  • 100 gr grote gele rozijnen

Bereiden

Bak de kip in olijfolie rondom bruin aan, in een braadpan, haal uit de pan. Maak een kruidenmengsel in de keukenmachine van gember,knoflook, koriander, komijn, chilipoeder, gemalen amandelen en water. Bak de uien glazig voeg toe kardemonpeulen, laurierblad, kruidnagels en het kaneelstokje, roer om en doe het kruidenmengsel erbij.Goed door roeren.Voeg dan de yoghurt, slagroom, kippenbouillon, suiker, zout, garam masala erbij roer weer goed door,strooi de rozijnen er in en dan mag de kip weer terug er bij.Breng aan de kook en laat 20 min sudderen.Lekker met rijst. Dit kan heel goed een dag van te voren worden gemaakt.

Bronvermelding