Thaise gebakken rijst (Kow Pad)

Roerbakken, Bijgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2021 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr voorgekookte rijst (uit de ijskast)
  • 1 st ui, in ringen en vervolgens in 4'en gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 st tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 zak thaise roerbakgroenten (400 gr)
  • 3 st rode pepers, gehakt
  • 4 st eieren, losgeklopt
  • 4 el sojasaus
  • 2,5 el vissaus

Bereiden

Voeg 2 eetlepels van de sojasaus bij de losgeklopte eieren. Meng dit goed door elkaar. Doe wat olie in de wok en laat dit heet worden op een medium-heet vuur. Als de olie heet is, voeg dan het ei-soja mengsel toe en roer dit tot alles gekookt is. Als alles gebakken is duw je de geroerbakte eierstukken naar de zijkant van de wok. Voeg nogmaals wat olie toe en daarna de uien. Mix de eierstukken met de uien. Zodra de ui begint te geuren voeg je de knoflook, pepers en tomaat toe. Voeg de thaise roerbakgroenten toe en bak dit zo'n 3-5 minuten. Voeg wat olie toe en daarna de rijst. Roer de eieren en de andere ingredienten goed door elkaar. Als laatste voeg je de rest van de sojasaus (2 el) en de visaus toe. Opmerking 1 : De reden dat de rijst uit de ijskast moet komen is omdat dit ervoor zorgt dat de rijskorrels niet aan elkaar zullen plakken. Opmerking 2 : Je zou ook stukjes vlees kunnen toevoegen.

Materialen

Wok

Bronvermelding