Itaiaanse broodjes

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 08-10-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 pak AH broodmix tomaat/kaas
  • 6 stuks zongedroogde tomaatjes (in kleine stukjes)
  • 1 gesnipperd uitje
  • 380 ml lauw water
  • 10 stuks groene olijven (in plakjes)
  • 1 zakje geraspte belegen of oude kaas

Bereiden

Bij gebruik van de broodbakmachine het programma voor alleen deeg (kneden en rijzen) gebruiken. Als extra ingredienten het gesnipperde uitje, de olijfjes in ringen en de stukjes zongedroogde tomaat toevoegen. Als het deeg klaar is, ongeveer 12 bolletjes vormen en bestrooien met geraspte kaas. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin van kleur zijn. Eet smakelijk! Belegd met kaas, ham of alleen wat boter. Lekker als lunch of als voorgerecht bij bijvoorbeeld soep.

Materialen

Bakplaat en/ of broodbakmachine. Snijplank en maatbeker.

Bronvermelding