'Borrelhapjes',12 Verschillende Luxe Hapjes. recept van Berti

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 11-06-2010 | 34 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zie onder

Bereiden

HAPJE 1. Meloen bolletjes en ham. Wikkel om de balletjes een reepje ham, zet er 2 aan 1 prikker vast. HAPJE 2. Komkommer, roomkaas,hard gekookt eieren in plakken,gerookte zalm.olijven of kappertjes. Snijd de komkommer in plakken van 1/2 cm. besmeer met de roomkaas.leg daar op een plak ei, maak van een reep zalm een roosje, leg op het ei,daarop wat kappertjes of dun plakje olijf. HAPJE 3. Doe hetzelfde als hapje 2 maar leg i.p.v zalm een stukje paling op het ei en daarop een fijn takje dille. HAPJE 4. Ronde toast, waterkers en dun gesneden gerookte zalm. Leg wat waterkers op een toastje, maak een roosje van een plakje zalm en leg die op de waterkers. HAPJE 5. Toast, klein blaadje sla,haring en kleine augurkjes. Leg een klein blaadje sla op de toast, daarop een stukje haring, en een in de lengte gehalveerd augurkje met de platte kant op de haring. HAPJE 6. Toast, kl. blaadje sla,paling, olijf en dille. Leg kl. blaadje sla op toast,daarop een stukje paling,snij een olijf in 3 plakjes en leg op de paling,daar op een fijn takje dille. HAPJE 7. Rond roggebrood , ei, ansjovis en kappertjes. Leg op roggebrood een plakje ei, daar op een stukje ansjovis en wat kappertjes. HAPJE 8 Roggebrood, ossenworst, ansjovis en olijf. Leg op het rondje roggebrood een dik gesneden plakje ossenworst, 1 olijf in plakjes en een stukje ansjovis, zet vast met een prikker. HAPJE 9. Rond roggebrood, tuinkers en peperkaas. Leg op het roggebrood een plukje tuinkers en in het midden een stukje peperkaas. HAPJE 10. Hard gekookte eieren,citroenmayonaise en garnalen. Snijd de eieren door midden en haal het eigeel eruit, meng dat met citroen-mayo. en garnalen en vul het ei er weer mee,snij een kl. plakje van de onderkant zodat het ei blijft staan. HAPJE 11 Kerstomaatjes,garnalen zout en peper. Haal een kapje van de tomaatjes en hol ze uit.Bestrooi ze van binnen met zout en peper en vul ze met de garnalen. HAPJE 12. Ronde toast,creme fraiche,waterkers, gerookte zalm en (nep) kaviaar. Schep op elk toastje wat creme fraiche,strooi daar wat waterkers op.leg daar een plakje zalm op en schep daar een lepeltje kaviaar op.

Bronvermelding