Maissoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 26-07-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 blikjes maiskorrels
  • klontje boter of margarine
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1/2 theel. gedroogde chilipepervlokken
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 3 eetl. roomkaas met kruiden en knoflook
  • 1/2 rode paprika, heel fijn gesnipperd
  • verse bieslook, in stukjes geknipt

Bereiden

Verhit een klontje boter of margarine in een ruime soeppan. Smoor de inhoud van 2 1/2 blikjes mais (bewaar een half blikje), de ui en de chilipepervlokken ongeveer 10 minuten in de hete boter. Voeg 1 liter kokend water en de bouillonblokjes toe en roer totdat deze zijn opgelost. Roer de roomkaas door de soep en draai het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer. Je kunt de soep hierna zeven om de velletjes van de mais eruit te halen, maar dat hoeft niet. (Je kunt ook alleen een gedeelte zeven om nog een beetje 'beet' te houden.) Voeg de achtergehouden mais toe aan de soep. Strooi vlak voor het serveren de heel fijn gesnipperde paprika en bieslook over de soep.

Materialen

Staafmixer en een zeef

Bronvermelding