Citroenspaghetti met rivierkreeftjes

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-07-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr. spaghetti
  • 1/2 citroen (liefst biologisch)
  • 150 gr. rivierkreeftjes
  • 125 ml. creme fraiche
  • 15 gr. bieslook, in stukjes geknipt
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiden

Kook de spaghetti al dente gaar. Boen intussen de citroen schoon en rasp de schil heel fijn, pers daarna de citroen uit. Bak de rivierkreeftjes in wat olijfolie (niet te lang, want dan worden ze taai!), blus ze af met het citroensap en voeg de citroenrasp toe. Giet de spaghetti af en vang een kopje van het kookwater op. Roer de rivierkreeftjes door de pasta, voeg de creme fraiche en de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout, verdun de saus eventueel met het achtergehouden kookwater. Verwarm nog heel even door.

Materialen

rasp, citruspers

Bronvermelding