Broodpudding

Gebak, Hapje, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 27-07-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 170 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 6 eieren
  • 1/2 wit casinobrood
  • 75 gram rozijnen
  • 2 tl kaneel

Bereiden

Breng de melk met 125 gram suiker aan de kook Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit Voeg dit aan de melk toe en laat het 15 min zachtjes trekken, af en toe even doorroeren Haal de pan van het vuur en klop de eieren erdoor Snijd de korsten van het brood Bekleed de bodem van het cakeblik met sneetjes brood en schenk er zoveel van het mengsel over dat het brood net onderstaat Strooi er een laagje rozijnen overheen Herhaal deze stappen tot het cakeblik bijna vol zit, eindig met een laag boterhammen en giet het laatste beetje mengsel erover heen Strooi bovenop het overgebleven suiker en de kaneel Zet het cakeblik in een braadslede en vul deze met heet water tot ongeveer 2cm onder de rand van het cakeblik Bak de broodpudding in 50-60 minuten op 180c

Bronvermelding