Menu
Broodpudding
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 170 gram suiker
- 2 vanillestokjes
- 6 eieren
- 1/2 wit casinobrood
- 75 gram rozijnen
- 2 tl kaneel
Bereiden
Breng de melk met 125 gram suiker aan de kook
Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit
Voeg dit aan de melk toe en laat het 15 min zachtjes trekken, af en toe even doorroeren
Haal de pan van het vuur en klop de eieren erdoor
Snijd de korsten van het brood
Bekleed de bodem van het cakeblik met sneetjes brood en schenk er zoveel van het mengsel over dat het brood net onderstaat
Strooi er een laagje rozijnen overheen
Herhaal deze stappen tot het cakeblik bijna vol zit, eindig met een laag boterhammen en giet het laatste beetje mengsel erover heen
Strooi bovenop het overgebleven suiker en de kaneel
Zet het cakeblik in een braadslede en vul deze met heet water tot ongeveer 2cm onder de rand van het cakeblik
Bak de broodpudding in 50-60 minuten op 180c